Geboren in 1956 in Drenthe, ben ik al vanaf jonge leeftijd veel aan het tekenen en schilderen. In 1982 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie "Minerva" in Groningen. Als free-lance illustrator heb ik een aantal jaren gewerkt voor uitgeverijen en kranten, o.a. twaalf jaar voor de kinderpagina van het Nieuwsblad van het Noorden. Daarnaast zijn er enkele boeken door mij geïllustreerd. Naast mijn illustratiewerkzaamheden ben ik in 1986 begonnen met de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige, omdat het lastig was om full-time met tekenen en schilderen bezig te zijn en daarmee genoeg inkomen te verwerven. Dit is een hele goede keuze geweest, want ik werk tot op heden met veel plezier in deze baan.

Ik kreeg twee prachtige kinderen die een belangrijke inspiratiebron vormden voor mijn sprookjestekeningen, waar ik 35 kaarten van heb laten drukken en in eigen beheer uitgegeven (2002). Deze zijn een aantal jaren in binnen- en buitenland verkocht.  (Zie "sprookjeskaarten")

Ik schilder veel met acrylverf en gebruik daarbij mixed-media technieken met als materialen gesso, structuurpasta, pastelkrijt, vloeipapier, gedroogde bloemen en bladeren, plastic folie en foto's.

Vanaf 2008 tot 2020 heb ik samen met een groep andere kunstenaars gewerkt in een kunstenaarscollectief genaamd "Kunst en Zo" in Groningen. In onze gelijknamige winkel exposeerden en verkochten we ons werk. Daarnaast heb ik regelmatig geëxposeerd in diverse galerieën waaronder:
Galerie De Groninger Kroon (Finsterwolde), Galerie Waarkunst ('t Waar), Art Super (Hemrik), De Kunstkamer (Marum), Galerie Westerkade (Leeuwarden).  

Sinds 2018 heb ik het medium bijenwas (encaustic) ontdekt waar ik heel graag mee werk omdat het zo'n dromerige en mysterieuze uitstraling heeft. Ook heb ik opnieuw het fotograferen ontdekt en beleef hier veel plezier aan. Een aantal van mijn foto's is zichtbaar op deze website en is hier ook te bestellen als kunstkaart (met envelop). Meer van mijn fotowerk is te zien op mijn instagram-account "elsienah".

In 2020 is het boekwerkje "Vogel uit een stuk" uitgegeven door uitgeverij Philip Elchers in Groningen. Het is geschreven door Chris de Valk en door mij van prenten voorzien. "Vogel uit een stuk" is opgenomen in de collectie van de Koninklijke Bibliotheek en wordt via Centraal Boekhuis geleverd aan boekhandels. Het kan ook besteld worden bij uitgeverij Philip Elchers en wordt uitgeleend door de Openbare Bibliotheek.

Voor meer informatie kunt u mij mailen.